Over Mij

Even voorstellen
Mijn naam is Ron Wessels en ik beheer deze website sinds 2017. Daarvoor postte ik af en toe een bericht op mijn oude weblog ingron.blogspot.com. Na bijna 25 jaar gewerkt te hebben bij GO opleidingen (voorheen: Stichting GO) zit ik sinds eind 2013 in de WIA, door een spierziekte, Chronische Ideopatische Axonale Polyneuropathie (CIAP) en een psychische aandoening.

Zwemverleden
Helaas kan ik door de spierziekte niet meer actief sporten. Ik speelde ruim 30 jaar waterpolo, eerst bij DSZ en later bij ZDHC (beiden uit Den Haag). Daarvoor heb ik enkele jaren aan wedstrijdzwemmen gedaan. Ook heb ik een aantal jaren zwemles gegeven. Daarnaast jogde ik fanatiek. Na een paar jaar zonder zwemmen trek ik sinds 2017 weer wekelijks rustig een aantal baantjes,

Boekverzameling
Ik verzamel al een flink aantal jaren boeken over zwemmen en het leek mij leuk om deze hobby te ‘delen’ met anderen door hierover op deze site te schrijven. Inmiddels heb ik zo’n 500 Nederlandstalige boeken, allemaal gerelateerd aan zwemmen. Van verenigingsjubilea tot kinderboeken, van didactiek tot (auto)biografieën. Wel ben ik gestopt met het verzamelen van kinderboeken waarin dieren de hoofdrol spelen.

Zwemdocumenten
Daarnaast verzamel ik sinds enkele jaren documenten over zwemmen. Je moet dan denken aan programma’s, folders, affiches, diploma’s etc. Voor wat betreft het schrijven van samenvattingen heb ik een voorkeur voor de oudere boeken, maar ook autobiografieën hebben mijn bijzondere interesse.

Updates ontvangen?
Er ligt nog heel wat materiaal (zowel boeken als documenten) dat behandeld moet worden. Hoewel ik met enige regelmaat materiaal probeer toe te voegen, gaat dat uiteraard niet zomaar even. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties op deze site, vul dan onderaan de pagina je naam en e-mailadres in. Doen!

Delen en contact opnemen
Wil je (delen van) teksten overnemen? Prima, maar kijk voor mijn spelregels even naar de Creative Commons-licentie hieronder. Kortom: Er mag en kan veel, maar wel even verwijzen naar mijn naam en bij voorkeur deze website. Heb je andere vragen of ideeën? Mail mij dan gerust even!