Leestijd: 2 minuten
De Dameszwemclub

Er verschijnen niet vaak fictie-boeken voor volwassenen waarin zwemmen een centrale rol inneemt. Daarom was ik blij verrast een boek met de titel De Dameszwemclub tegen te komen. Een prima boek voor mijn verzameling boeken over zwemmen.

Korte samenvatting

Joey Rubin is architecte in New York en vertrekt onverwachts voor enkele maanden naar het Engelse platteland om daar een project van haar werkgever te begeleiden. Een oud landhuis zal worden omgebouwd tot een luxe hotel. Na een kort bezoek aan een oude vriendin in Londen vertrekt zij naar het landhuis.

Ze maakt kennis met Ian McCormack, de beheerder van het landhuis. Terwijl met de verbouwingswerkzaamheden wordt gestart leert Joey de omgeving kennen tijdens het joggen en wandelingen met haar hond Tink.

Op één van haar tochten ontmoet ze een vijftal dames op leeftijd die midden in de winter aan het zwemmen zijn in een meertje. Zij halen haar over om mee te doen. Ondertussen bloeit er ook nog een relatie op met Ian…

Het boek heeft waarschijnlijk veel weg van een chicklit of damesroman. Het bevat in ieder geval alle juiste ingrediënten. Het is de debuutroman van Barbara Zitwer, schrijfster, literair agent en filmproducer. Zij woont in New York en zwemt zo vaak mogelijk buiten in de natuur.

In de onderstaande video vertelt Barbara Zitwer over haar boek en inspiratiebron.