Leestijd: 3 minuten

Marcus en Finn zijn boezemvrienden, tenminste dat waren ze. Finn Levels is erg jaloers dat Marcus steeds wedstrijden wint en daarom heeft hij zijn favoriete zwembroek met Starts and Stripes ontvreemd.

Marcus heeft een sterke verdenking dat Finn degene is die zijn zwembroek heeft gepikt en hij stelt hem via een berichtje op internet een ultimatum. Hij mag de zwembroek bij Marcus in de brievenbus gooien, maar als hij dat niet doet zal hij heel erg veel spijt krijgen.

Marcus wil zijn zwembroek koste wat het kost voor de komende belangrijke wedstrijd terug hebben. Finn gaat vanaf dat moment om met de nieuwe zwemmer Leroy, maar stiekem mist hij de vriendschap met Marcus.

De lievelingsoom van Finn, oom Tof belt elke week sinds hij naar Eindhoven is verhuisd. Samen met Finn houdt hij dan een soort sportquiz met vragen over zwemmen.

De wraakactie van Marcus bestaat in totaal uit uit 5 levels:
Maandag begint level 1. Mijn 1e actie tegen jou.
Woensdag zit je al op level 3.
En vrijdag ben je dood.
De enige ontsnapping is dat je teruggeeft wat je gestolen hebt.
Mijn zwembroek dus!
Je kent het adres.

Na afloop van de volgende training is de kleding van Finn verdwenen. Na lang zoeken wordt Finn’s kleding teruggevonden bij de gevonden voorwerpen. Dat was dus level 1. Op dinsdag zijn de fietsbanden van Finn lek gestoken en op woensdag fluistert Marcus hem in dat level 3 al in uitvoering is.

Thuis blijkt zijn hele kamer overhoop gehaald te zijn, maar dit is gedaan door Finn’s eigen moeder, die van Marcus’ moeder te horen heeft gekregen dat Finn de zwembroek van Marcus heeft gestolen. De zwembroek wordt niet gevonden, maar Finn krijgt wel huisarrest. Op 4e dag wordt een pijnlijk geheim van Finn in de klas duidelijk gemaakt. Finn’s vader is een onbekende zaaddonor.

De dag daarop durft Finn niet naar school te gaan. Immers, de 5e wraakactie staat voor de deur. Hij verstopt zich op zolder voor zijn moeder. Inmiddels is oom Tof gearriveerd. Hij vertelt het hele verhaal aan zijn oom en voelt zich daarna een stuk beter. Uiteindelijk wordt er ook weer vrede getekend tussen mama en Finn. Als straf mag Finn niet meedoen aan de selectiewedstrijden om de Pieter-race. Ook vriend Leroy krijgt te horen dat Finn de zwembroek heeft gestolen.

Oom Tof neemt Marcus en Finn mee als verrassing mee met een teambuildingsuitje naar Eindhoven. Eerst hebben zij niet door dat het een bezoek aan De Tongelreep is, het zwembad van Pieter van den Hoogenband. In het zwembad wacht hen een aangename verrassing. Ze krijgen elk een beurt met de geavanceerde techniek van het zwembad, waardoor zij leren om hun slag, start en keerpunt te verbeteren. Ook worden zij daarbij geholpen door Pieter van den Hoogenband zelf! De teambuildingsdag is zeer geslaagd, de vriendschap is hersteld en de afronding vindt plaats bij Mc Donalds.

Het is de dag waarop de Pieter-race wordt gezwommen. Leroy en Finn zitten gespannen op de tribune. Immers, Marcus doet mee en uiteraard in zijn geliefde zwembroek. Mede dank zij een valse start waarbij Marcus doorzwemt, eindigt hij op de 8e plek. Ze spreken af om het volgend jaar gewoon weer te geven.

Dit boek is in 2012 gepubliceerd bij Uitgeverij Holland, is geschikt voor jongeren vanaf circa 12 jaar en omvat 115 pagina’s. Het boek is op dit moment te koop voor € 13,90 in de boekhandel of online.