Leestijd: 2 minuten
Ik durf het wel

Dit kinderboek uit 2009 is geschreven en geïllustreerd door Marlies Visser. Het is uitgegeven door the House of Books.

Felix ligt in bed. Hij wil niet gaan slapen want dan wordt het morgen en dan moet hij afzwemmen en dan moet hij ook door het rode gat. En door het rode gat, dat wil hij niet meer. Als Felix wakker wordt ligt hij op het gras achter in de tuin. Hij hoort meneer Berends, één van zijn knuffels om hulp roepen.

Hij zit vast in een gat in de heg. Zijn andere knuffels schieten te hulp. Eigenlijk willen zij ook niet door een gat. Het gat waaruit de dikke billen van meneer Berends steken. Hij zag een grote sappige peer, maar kon er net niet bij. De andere knuffels besluiten hem te gaan helpen en met veel moeite krijgen ze hem er doorheen geduwd.

Aan de andere kant blijkt het eigenlijk heel fijn te zijn. Alle andere knuffels besluiten daarom stuk voor stuk door het gat te kruipen en uiteindelijk volgt ook Felix. Dat viel eigenlijk hartstikke mee, want hij was erdoor voor hij het wist. Als Felix wakker wordt blijkt het allemaal een mooie droom te zijn geweest. Snel verder slapen, want morgen is het een belangrijke dag. Want dan ga ik door het rode gat!