Leestijd: < 1 minuut
Jip kan zwemmen

Het boekje Jip kan zwemmen is onderdeel van de serie Leesleeuw van uitgeverij Zwijsen en verscheen eerder in de serie ik lees!

Deze Leesleeuwtitel is voor het eerst verschenen in schooljaar 2013-2014. Het leesniveau is AVI E3. Het boekje is geschreven door Tamara Bos en geïllustreerd door Tineke Meirink.

Jip gaat naar zwemles. Ze heeft nog geen diploma en ze zwemt met kurken. Haar broer Daan heeft al zijn A- en B-diploma. Hij pest Jip daarom regelmatig. Maar Jip vindt dat ze best wel goed zwemt.

Na het omkleden en douchen doet Jip haar kurken om. Meester Jan geeft zwemles. Hij zegt vaak kikker, schaar, potlood, in plaats van intrekken, wijd, sluit. Vandaag is het een speciale dag, want ze gaan zonder kurken zwemmen. Eerst helpt meester Jan nog even maar dan zwemt Jip helemaal zelf en dat gaat best goed.

Daan kijkt met grote ogen naar Jip en papa roept: ‘Super, Jip’. Na afloop vertelt papa dat hij trots op haar is. Jip is zelf ook trots en Daan zegt niks meer. Jip loopt snel naar huis om het goede nieuws aan mama te vertellen.