Leestijd: 2 minuten

In het kinderboek “Waar is mijn tand” gaat Guus naar het zwembad voor zijn wekelijkse zwemles. Voor de les gaat hij snel nog even naar de wc, om voor de spiegel te kijken hoe het met zijn loszittende tand staat. Saar vraagt aan Guus wat er aan de hand is. Zij laat zien dat er bij haar al heel wat tanden uit zijn.

De zwemles van meester Jan begint. Ze mogen in het diepe zwemmen en ook nog van de duikplank springen. Guus is zo bezig met zijn losse tand, dat de meester hem met zijn fluitje moet roepen. Kim durft niet van de duikplank te springen. Ze staat op het puntje van de plank en ze durft niet meer voor- of achteruit. Voorzichtig haalt Guus haar van de plank af.

Na het zwemmen mag er nog even gespeeld worden in het ondiepe. Ze doen zwem-tikkertje. Als Guus een duik neemt voelt hij opeens bloed. Zijn tand is eruit, maar waar is die gebleven? Alle kinderen gaan op zoek, maar een kleine tand vinden in zo’n groot zwembad is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig vindt Saar uiteindelijk de tand van Guus. Als afsluiting legt Guus ‘s-avonds zijn tand onder zijn kussen voor de tandenfee.

Een leuk boekje van uitgeverij Zwijsen uit 2012. Niveau AVI M4 (6+).