Leestijd: 2 minuten
Zwemles

Dit boekje is verschenen in de reeks De gestreepte boekjes en is uitgegeven in de periode 2005-2009 door uitgeverij Pica Educatief. De illustraties zijn gemaakt door Joppe Rovers. Het niveau is groep 3 – januari.

Joppe vindt onder water zwemmen moeilijk, maar hij moet dat voor het diploma A afzwemmen wel kunnen Tijdens de zwemles wil het helemaal niet lukken.

Thuis gaat hij oefenen door zijn hoofd zo lang mogelijk onder water te houden in bad. Al snel moet hij van zijn moeder eruit, omdat hij alles nat maakt.

Ook op school lukt het niet om te oefenen. Als hij zo lang mogelijk zijn adem probeert in te houden, krijgt hij op zijn kop van de juf.

Joppe’s opa komt met een geweldig idee. Joppe moet in het zwembad doen alsof hij een vis is. Een grote vis, die met zijn sterke staart en vinnen door de golven zwemt.

Twee dagen later heeft Joppe opnieuw zwemles. Hij neemt een duik en met zijn armen en benen maakt hij grote slagen. Tijdens het zwemmen denkt hij dat hij een vis is in de grote oceaan. Met een klap komt Joppe’s hoofd tegen de kant aan. Hij heeft het hele zwembad doorgezwommen met zijn ogen dicht.